| Κωνσταντίνος Παπαευσταθίου | Επικαιρότητα

Επίσκεψη Μελέτης, Λιουμπλιάνα, 2-4 Δεκεμβρίου 2019


Το Εθνικό Σημείο Αναφοράς για τη διασφάλιση της ποιότητας EQAVET NRP της Σλοβενίας διοργάνωσε επίσκεψη μελέτης στη Λιουμπλιάνα στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2019, σχετικά με τα συστήματα παρακολούθησης των αποφοίτων της ΕΕΚ. Η δράση αυτή εντάσσεται στον από κοινού σχεδιασμό και διοργάνωση επισκέψεων μελέτης από τα Εθνικά Σημεία Αναφοράς (NRPs) τεσσάρων χωρών του Ευρωπαϊκού Δικτύου EQAVET (Ελλάδα, Φινλανδία, Σλοβενία, Κροατία) σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τη διασφάλιση ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) καθώς και με την παρακολούθηση των αποφοίτων της ΕΕΚ.

Την πρώτη ημέρα της Επίσκεψης Μελέτης πραγματοποιήθηκε μια προπαρασκευαστική συνάντηση κατά την οποία έγινε εισαγωγή στο εκπαιδευτικό σύστημα της Σλοβενίας και στο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας στην εκπαίδευση και στη διά βίου μάθηση.

Τη δεύτερη ημέρα, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Επιστημών και Αθλητισμού της Σλοβενίας, παρουσίασαν το σύστημα για την παρακολούθηση της απασχολησιμότητας των αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη εργασίας στη Σχολή Οικονομικών στη Λιουμπλιάνα, όπου παρουσιάστηκε το σύστημα διασφάλισης της ποιότητας του σχολείου, η συνεργασία με τον κόσμο της εργασίας, η κοινότητα των αποφοίτων του σχολείου, καθώς και οι προτεραιότητες του σχολείου. Οι εργασίες της ημέρας ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση εκ μέρους των εκπροσώπων του σχολικού κέντρου Kranj σχετικά με τα σχέδια συνεργασίας με τον κόσμο της εργασίας τόσο σε σχολικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.  

Την τελευταία ημέρα και στο πλαίσιο της Επίσκεψης Μελέτης, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Bled της Σλοβενίας μια παραδοσιακή ετήσια διάσκεψη για την ποιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες της διά βίου μάθησης και κατάρτισης σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, καθώς και η χρήση δεδομένων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των σχολείων ΕΕΚ στη Φινλανδία, από εκπρόσωπο του Εθνικού Σημείου Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Δικτύου EQAVET της Φινλανδίας. Επίσης παρουσιάστηκε το σύστημα διασφάλισης της ποιότητας των σχολείων διά βίου μάθησης και κατάρτισης στην Ολλανδία. 

Στο δεύτερο μέρους του συνεδρίου υλοποιήθηκαν πολλά εργαστήρια όπου συζητήθηκαν ποικίλα θέματα, όπως για παράδειγμα «Η εξεύρεση ταλέντων και η ανάπτυξη ηγετικού ρόλου και οι βασικές ικανότητες στη διά βίου μάθηση και κατάρτιση – καλή πρακτική από τη Siemens», όπου ο κ. Αντώνιος Γλάρος, Προϊστάμενος του Τμήματος Εθνικού Συστήματος Ποιότητας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. – Υπεύθυνος για το Έργο EQAVET NRP 2019-2021 ήταν εισηγητής και συντονιστής.

 

 

 


Lastel
Κοινό
ΕΟΠΠΕΠ EQAVET Logo

Σχετικά με εμάς

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το διάδοχο φορέα της συγχώνευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ.) και του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.). 

Επικοινωνία

Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

  • Διεύθυνση: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234 Νέα Ιωνία, Αττική
  • Τηλέφωνο: +30 210 2709000
  • Fax: +30 210 2709142
  • Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.