| Κατσαούνου Θ. | Επικαιρότητα

Tεχνική συνάντηση, ΕΟΠΠΕΠ, 30 Σεπτεμβρίου 2020


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση στα γραφεία του ΕΟΠΠΕΠ σχετικά με την παρακολούθηση της πορείας των αποφοίτων ΙΕΚ στην αγορά εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Action Grant EQAVET – European Quality Assurance in Vocational Education and Training National Reference Points (EQAVET NRP 2019-2021)” με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας της ΕΣΕΕ, του ΣΕΒ και του ΟΑΕΔ.

Η τεχνική συνάντηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί ο ΕΟΠΠΕΠ ως Εθνικό Σημείο Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Δικτύου EQAVET για τη Διασφάλιση Ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (85% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση Erasmus+ και 15% εθνική συμμετοχή).

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η παρακολούθηση της πορείας των αποφοίτων ΙΕΚ στην αγορά εργασίας, καθώς και η μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης αφενός των αποφοίτων ΙΕΚ σε σχέση με τις ειδικότητες και τα προγράμματα σπουδών που παρακολούθησαν, αφετέρου των εργοδοτών σε σχέση με το επίπεδο/είδος των προσφερόμενων δεξιοτήτων. Απώτερος σκοπός του έργου “EQAVET NRP 2019-2021” είναι να δημιουργήσει έναν μόνιμο μηχανισμό διερεύνησης της θέσης των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) στην αγορά εργασίας.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων των εκπροσώπων των φορέων και κοινωνικών εταίρων επιβεβαιώθηκε το κοινό ενδιαφέρον των εμπλεκομένων για την πιο αποτελεσματική σύνδεση της ΕΕΚ με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Σε μια εποχή που αφενός η αναντιστοιχία προσφερόμενων και ζητούμενων από την αγορά εργασίας δεξιοτήτων έχει οδηγήσει σε δραματικά επίπεδα τα ποσοστά νεανικής, κυρίως, ανεργίας, αφετέρου η ανάπτυξη των δεξιοτήτων, μέσα από διαδικασίες upskilling και reskilling, τίθεται στην αιχμή του δόρατος των πολιτικών εκπαίδευσης και απασχόλησης, οφείλουμε να αγκαλιάσουμε την υλοποίηση τέτοιων δράσεων με όλες μας τις δυνάμεις.»


Lastel
Κοινό
ΕΟΠΠΕΠ EQAVET Logo

Σχετικά με εμάς

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το διάδοχο φορέα της συγχώνευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ.) και του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.). 

Επικοινωνία

Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

  • Διεύθυνση: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234 Νέα Ιωνία, Αττική
  • Τηλέφωνο: +30 210 2709000
  • Fax: +30 210 2709142
  • Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.